Länsförsäkringar Kristianstad värd för Länsförsäkringars bolagsstämma 2005

Länsförsäkringar Kristianstad värd för Länsförsäkringars bolagsstämma 2005

Representanter för media hälsas varmt välkomna till Länsförsäkringar ABs bolagsstämma. Stämman hålls i Kristianstads konserthus fredagen den 27 maj. Registrering sker vid 08:30, stämman håller på fram till 12:15 då det bjuds på lunch och möjligheter till intervjuer. Kontakta presschef Dag Rosander för anmälan.

Länsförsäkringsgruppen består av 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag som i sin tur ägs av respektive länsförsäkringsbolags kunder. Länsförsäkringsbolagen äger tillsammans dotterbolaget Länsförsäkringar AB, med ansvar för att driva service och utveckling åt de 24 bolagen. Denna för Sverige unika bolagskonstellation gör att ägardemokrati och bolagsstyrning ofta skiljer sig åt i länsförsäkringsgruppen jämfört med andra bolag.

Bolagsstämman för Länsförsäkringar AB alterneras mellan de 24 länsförsäkringsbolagen vilka tillsammans äger aktiebolaget. I år är det Länsförsäkringar Kristianstad som står som värd för bolagsstämman som hålls fredag 27 och lördag 28 maj.

Välkommen!

Tid: Fredag 27 maj, klockan 08:30 till 12:15.
Plats: Kristianstads konserthus.

För anmälan och ytterligare information:

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 31 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 10,8 procent och inom bank 3 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Bokmärk och dela