Lena Gerby ny VD för Länsförsäkringar Mäklarservice

Lena Gerby ny VD för Länsförsäkringar Mäklarservice

Lena Gerby har utsetts till ny VD för Länsförsäkringar Mäklarservice från 1 maj. Lena Gerby efterträder Gunilla Forsmark Karlsson som avgick i november 2004 då hon utsågs till VD för Skandiabanken. Peter Säll har därefter varit t f VD.

Lena Gerby, född 1959, är civilekonom och har varit VD för Wasa Försäkring Run Off sedan 2000. Lena kom till Wasa Försäkring 1989 och arbetade med återförsäkring och avveckling av internationella återförsäkringskontrakt. När Wasa köptes av Länsförsäkringar fortsatte Lena att arbeta med länsförsäkringsgruppens Run Off-verksamhet.

– Lena Gerby är rätt person att leda den fortsatta utvecklingen av länsförsäkringsgruppens mäklarservicebolag. Lena har en gedigen erfarenhet att leda decentraliserade organisationer vilket är nödvändigt då mäklarförsäljning sker lokalt. Detta kommer att stärka de lokala mäklardiskarna och hennes utåtriktade sätt kommer att öka kontakterna med mäklarna, säger Ingemar Larsson, ordförande Länsförsäkringar Mäklarservice.

– Lenas uppdrag är att fortsätta arbetet med att nå målet att ge Sveriges bästa service och administration till mäklarna. Härigenom kan länsförsäkringsgruppen realisera en viktig del av sina tillväxtmål, fortsätter Ingemar Larsson.

– Jag ser fram emot att tillträda jobbet med det tydliga uppdrag jag fått. Den mäklade försäljningen ökar allt mer. Service och administration till mäklarna är viktiga framgångsfaktorer och det ska bli utmanande att arbeta med detta, säger Lena Gerby.

– Jag vill gratulera Mäklarservice till valet av Lena Gerby som ny VD. Samtidigt vill jag tacka henne för ett väl utfört arbete inom Run Off. I avvaktan på att ny VD rekryteras kommer inom kort besked lämnas om vem som utses till t f VD, säger Sten Dunér, styrelseordförande Wasa Försäkring Run Off.

För ytterligare information kontakta:

Ingemar Larsson, ordförande Länsförsäkringar Mäklarservice
070-575 75 71

Lena Gerby, VD Wasa Försäkring Run Off
08-588 413 86
073-964 13 86
lena.gerby@lansforsakringar.se

Sten Dunér, ordförande Wasa Försäkring Run Off
08-588 411 15
073-964 11 15
sten.duner@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 32 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 12,0 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Bokmärk och dela