Håkan Danielsson ny vd för Länsförsäkringar Liv

Håkan Danielsson ny vd för Länsförsäkringar Liv

Håkan Danielsson har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Liv. Håkan efterträder Hans Benndorf som utsetts till vd för Länsförsäkringar Stockholm. Skiftet på vd-posten sker den 1 maj.

– Jag är glad över att kunna presentera Håkan Danielsson som ny VD för Länsförsäkringar Liv. Han är med sin gedigna erfarenhet av försäkring och stora marknadskompetens rätt person att förstärka länsförsäkringsgruppens position på den svenska liv- och pensions-försäkringsmarknaden. Uppdraget är att driva utvecklingen av försäljningsprocessen och utveckla korsförsäljningsmöjligheterna med gruppens sakförsäkrings- och bank-verksamhet, säger Tommy Persson, styrelseordförande Länsförsäkringar Liv.

Håkan Danielsson var under åren 1999 till 2003 vd för Trygg Hansa. Han arbetade från 1991 till och med 1997 inom Länsförsäkringar AB. Under dessa år var han bland annat chef för Sakdivisionen, vice VD för Länsförsäkringar AB och vd för återförsäkringsbolaget Stockholm Re.

– Kraftig marknadstillväxt för Länsförsäkringar Liv är en strategisk viktig fråga för hela länsförsäkringsgruppen. Det ska bli spännande och stimulerande att få arbeta med att förverkliga detta mål. Jag ser fram emot att komma tillbaka till länsförsäkringsgruppen som med den lokala närheten genom de 24 länsförsäkringsbolagen har en unik marknadskompetens, säger Håkan Danielsson.

Under Hans Benndorfs tid som VD för Länsförsäkringar Liv har resultaten vänt uppåt och pekar inom alla områden i rätt riktning: marknadsandelarna har ökat och driftsresultatet är i balans.

– Grunden är lagd för kraftig tillväxt för länsförsäkringsgruppens livförsäkringsverksamhet genom det arbete Hans Benndorf gjort. Håkan tar nu vid och ska fokusera på kraftig marknadstillväxt och att förfina kapitalförvaltningsprocessen för att Länsförsäkringar Liv år från år alltid ska ha ett av de tre bästa finansresultaten i branschen, säger Tommy Persson.

För ytterligare information, kontakta:

Håkan Danielsson, tillträdande VD Länsförsäkringar Liv 070-669 08 00
Tommy Persson, styrelseordförande Länsförsäkringar Liv 08-588 400 00
Christer Baldhagen, informationsdirektör Länsförsäkringar AB 070-579 70 66

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 32 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 12,0 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Bokmärk och dela