Välkommen till pressträff: ”Sambolagen – oäkta trygghet!”

Välkommen till pressträff: ”Sambolagen – oäkta trygghet!”

Länsförsäkringars välfärdsanalytiker Eva Adolphson och privatekonom Elisabeth Hedmark har gjort en djupdykning i ekonomiska och juridiska villkor för sambor och sammanställt rapporten: ”Sambolagen – oäkta trygghet!”

Deras slutsats är att det finns en uppsjö av fallgropar och oklarheter, hittills okända för allmänheten:

– Sambolagen är i många fall otydlig och inger falsk trygghet. Vi tror till exempel inte att det är allmänt känt att den ene sambon kan få betala för den andres skulder vid separation. Sambolagen ger också utrymme för en rad misstolkningar, vilka många gånger upptäcks först när det är för sent.

En lättare lunch serveras i samband med träffen och rapporten är tillgänglig då.

Tid: Tisdag 5 april klockan 12:00-13:00.

Plats: Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13 (Gärdets tunnelbanestation, Värtavägens busshållplats för linje 1), Stockholm.

För anmälan/ytterligare information kontakta:

Eva Adolphson, välfärdsanalytiker Länsförsäkringar
08-588 408 31
073-96 408 31
eva.adolphson@lansforsakringar.se

Elisabeth Hedmark, privatekonom Länsförsäkringar
08-588 455 03
073-920 01 90
elisabeth.hedmark@lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-964 14 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 32 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 12,0 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Taggar

Bokmärk och dela