Länsförsäkringar vinnare i rekordstor pensionsupphandling

Länsförsäkringar vinnare i rekordstor pensionsupphandling

Länsförsäkringar blir en av huvudleverantörerna i Sveriges största pensionsupphandling någonsin. Det är 27 storföretag, med 16 000 möjliga kunder, som gemensamt handlar upp tjänsterelaterade pensions- och försäkringsförmåner till ett värde av 1 miljard kronor per år.

– Vi är stolta över denna strategiskt viktiga affär med en rad intressanta storföretag. Vi har arbetat målmedvetet för att bli en naturlig partner både hos mäklarna och de stora företagen, inte minst inom den viktiga tjänstepensionsmarknaden, säger Hans Benndorf, vd Länsförsäkringar Liv.

Upphandlingen har genomförts av försäkringsmäklaren Max Matthiessen. Avtalen träder i kraft den 1 juni 2005.

För ytterligare information kontakta:

Hans Benndorf, vd Länsförsäkringar Liv 08-588 408 14
hans.benndorf@lansforsakringar.se 073-96 408 14

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB 08-588 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se 073-96 414 99

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 32 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 12,0 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Taggar

Bokmärk och dela