Länsförsäkringar Liv ökar både solvens och konsolidering

Länsförsäkringar Liv ökar både solvens och konsolidering

Under december ökade Länsförsäkringar Livs konsolidering mest av alla livförsäkringsbolag. Från 101 till 103 procent, enligt Finansinspektionens månatliga sammanställning.

– Med en lyckad mix av aktier, obligationer och fastigheter drar vi nytta av en stark decembermånad och har en bra buffert för att behålla en av marknadens högsta återbäringsräntor, säger Hans Benndorf, vd Länsförsäkringar Liv.

Samtidigt ökade solvensen från 122 till 124 procent i december.

– Med bra produkter och gynnsamma nyckeltal står vi väl rustade för att ta en större plats på marknaden, säger Hans Benndorf.

För ytterligare information kontakta:

Hans Benndorf, vd Länsförsäkringar Liv, 08-588 408 14, 073-964 08 14

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB, 08-588 414 99, 073-964 14 99

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 32 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 11,5 procent och inom bank 2,9 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Bokmärk och dela