Ny förvaltare av Länsförsäkringars två Europafonder

Ny förvaltare av Länsförsäkringars två Europafonder

Länsförsäkringar inleder i februari ett samarbete med Goldman Sachs Asset Management (GSAM), en av världens största förvaltare.

GSAM kommer att sköta den löpande förvaltningen av Länsförsäkringars två Europafonder: Europafond och Mega Europa.

– Vår övertygelse är att Goldman Sachs Asset Management har mycket goda förutsättningar att skapa hög avkastning och ökad trygghet. Deras kvantitativa Europateam har historiskt goda resultat och är känt för kontinuitet och riskkontroll i förvaltningen, säger Åke Gustafson, vd Länsförsäkringar Fonder.

GSAM ersätter därmed förvaltaren ABN Amro i dessa två fonder.

– Det är fortfarande Länsförsäkringar som sätter riskmandat och ansvarar för totalavkastningen, säger Åke Gustafson.

Länsförsäkringars två Europafonder hade den sista november tillsammans cirka 83 000 kunder och en förvaltad volym på cirka 3,7 miljarder kronor.

För ytterligare information, kontakta:

Åke Gustafson, vd Länsförsäkringar Fonder, 08-588 409 49, 073-964 09 49
ake.gustafson@lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB, 08-588 414 99, 073-964 14 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 32 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 11,5 procent och inom bank 2,9 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Bokmärk och dela