Kunder ger Länsförsäkringar toppbetyg

Kunder ger Länsförsäkringar toppbetyg

Länsförsäkringar har landets mest nöjda sakförsäkringskunder, enligt årets undersökning av Svenskt Kvalitetsindex (SKI), som sammanställs av Handelshögskolan i Stockholm.

Länsförsäkringar har toppat SKI-mätningarna för privatkunder inom sakförsäkring 13 år i rad.

– Vår lokala närvaro med 24 lokala bolag och 140 kontor över hela landet gör att vi har en nära relation till våra kunder. Vi är den enda bolagsgrupp i Sverige som kan ge kunderna bank, liv- och sakförsäkringar i ett samlat erbjudande, säger Ann-Christin Norrström, vd Länsförsäkringar Uppsala.

Tidigare i år visade SKI för banker att Länsförsäkringar även har Sveriges i särklass mest nöjda bankkunder. Dessutom har Länsförsäkringar de näst mest nöjda livförsäkringskunderna, enligt årets undersökning. Utöver kundnöjdhet mäter SKI även image, kundförväntningar, produkt- och servicekvalitet, prisvärdhet samt lojalitet.

– Kunderna ger oss höga betyg inom både bank och försäkring. Det visar att vårt lokala koncept med både bank och försäkring tilltalar dem, säger Ann-Christin Norrström.

Under hösten 2004 har Länsförsäkringar vunnit en rad andra utmärkelser: Årets livförsäkringsbolag (Affärsvärlden), Årets sakförsäkringsbolag (Affärsvärlden) och Årets pensionsförvaltare (Investments and Pensions Europe, IPE).

Inom sakförsäkringar för företag har Länsförsäkringar haft högst SKI av alla sedan 1994 och inom liv- och pensionsförsäkringar under åren 1996-2003.

För ytterligare information, kontakta:

Ann-Christin Norrström, vd Länsförsäkringar Uppsala, 018-68 55 83, 070-516 05 83
Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB, 08-588 414 99, 073-964 14 99

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 32 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 11,5 procent och inom bank 2,9 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Bokmärk och dela